Dorus van den Boomen
Over Dorus Projecten Contact
Home Over Contact

Omniband


Foto: Wout Nooitgedagt

De Omniband is een band die, zoals de naam suggereert, voor alles open staat. De drie bandleden Jochem van Hoogdalem, Douwe Nauta en Dorus van den Boomen schromen niet om alle muziekstijlen door elkaar te gooien, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en uit hun comfortzone te stappen. Zo speelt de band Fauré tot Piazzolla, Afrikaans tot Roemeense balkan, jazz en eigen composities. Kortom, we doen waar we zin in hebben!

De band is ontstaan vanuit de gezamenlijke Opleiding Docent Muziek van Douwe en Dorus. Toen Jochem aan de Master Jazzhoorn begon was dit een hele toffe samenkomst en daarmee alle reden om de Omniband leven in te blazen. Geïnspireerd door o.a. De Wereldband en Het Ricciotti Ensemble trekken wij onze stoute schoenen aan en brengen wij chaos, muziek en leven in de brouwerij.

Omniband in Tivoli Vredenburg (live)

Camerata Bloemendaal


Het Camerata Bloemendaal is het gevorderde jeugdorkest van de Gemeentelijke Muziekschool Jaap Prinsen Bloemendaal. Het orkest heeft een symfonische bezetting en bestaat uit kinderen van ongeveer 10 tot 16 jaar oud. Elke vrijdagmiddag wordt er hard gewerkt aan een breed scala aan stukken, van klassiek tot pop tot jazz en nog meer. De focus van het orkest ligt op de pracht van het samen muziek maken. Kwaliteit in de muziek wordt behaald door het plezier van muziek maken en de intrinsieke motivatie om samen iets geweldigs te creeëren.

Gemeentelijke Muziekschool Jaap Prinsen - Bloemendaal

Ricciotti Ensemble


Foto: Wout Nooitgedagt

Het straatsymfonieorkest Ricciotti Ensemble is er voor alle mensen en brengt muziek waar en wanneer dat maar kan. Wij maken live symfonische muziek voor iedereen toegankelijk. Muziek verbindt, maakt je vrij, kan je raken, doet je bewegen, nadenken en voelen. Muziek brengt mooie dingen teweeg in een samenleving en het zit in het DNA van dit orkest om het mooiste en breedste repertoire te laten horen op locaties waar mensen wonen, werken en ontspannen.

Tekst: Ricciotti Ensemble

Opstap en Opstreek


Jeugdsymfonieorkest Opstreek bestaat uit twee orkesten: Opstap en Opstreek. Opstap is er voor de jongeren kinderen, vanaf ongeveer 8 jaar en biedt de gelegenheid om kennis te maken met samenspelen in een orkest en met een grotere groep leuke muziek te maken. Opstreek is er om meer diepgang te ontwikkelen in het samenspelen voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar. In beide orkesten wordt er op maandag gewerkt aan klassiek repertoire, maar ook aan allerlei andere genres, zoals filmmuziek, pop, samba, Ierse traditionals en meer.

Jeugdsymfonieorkesten Opstap & Opstreek